Eindejaarsquiz 2019 - Theo Bakker's Domein

Dit jaar is de Eindejaarsquiz 2019, dit jaar samengesteld door Anje Belmon. Zij zocht 10 foto's uit, alle terug te vinden in de Beeldbank, waarmee u moet zien uit te vinden wat het antwoord op de gestelde vraag is. U eindigt met 8 woorden waarvan de eerste letter, één woord waarvan de tweede en één waarvan de vijfde letter gevraagd wordt - dus in totaal 10 stuks - een woord vormen. U moet echter nog wel even de letters in de juiste volgorde zetten. Drie letters staan al op hun juiste plek, de nummers 1, 5 en 10. Het resultaat is een zichtbaar deel van een huis. Anje heeft hier en daar een hint verstopt in de vraagstelling.
Het gaat op vrijwel identieke wijze als het TV programma '2 voor 12' van Astrid Joosten op vrijdagavond NPO-2. Er worden geen lidwoorden gebruikt, dus geen de, het en één.
U heeft de tijd tot 20 december, dit om administratieve redenen vanwege de procedure bij Ons Amsterdam. Door deze quiz tijdig te publiceren kunt u toch op uw gemak het antwoord op de 10 vragen zoeken en de letters in de goede volgorde zetten. Uit de goede inzendingen zal door loting één winnaar worden verkregen. Deze winnaar krijgt een proefabonnement 2020 op Ons Amsterdam voor één jaar toegestuurd. Het abonnement stopt automatisch na dat jaar en of u dat wilt continueren, maakt u zelf uit.
De winnaar wordt uitgenodigd zijn/haar NAW gegevens naar dit Digitaal Weekblad op te sturen, zodat het tijdschrift op zijn/haar naam kan komen te staan. Geeft u bij uw oplossing a.u.b. aan indien u al een abonnement op Ons Amsterdam heeft? Uw oplossing (alleen het woord) graag via deze link

1.

 

 

In welke straat lopen deze hardwerkende arbeiders?

(De letter blijft op de 1e positie)

2.

 

 

Wat was het adres van deze dienstwoning ?

3.

 

 

Aan welke kade/gracht/burgwal staat de voorkant van dit gebouw?

4.

 

 

In deze straat kon je toen nog zorgeloos winkelen....

5.

 

 

Welke kruidige straat kijken we hier in?

(De letter blijft op de 5e positie)

6.

 

 

Hier is duidelijk iets afgebroken. Welke straat zien we nu?

Maar let op: we zoeken voor de verandering niet de eerste, maar de tweede letter!

7.

 

 

Waar is dit?

8.

 

 

Devote vrouwen uit zicht. Aan welke  kade/gracht/burgwal?

9.

 

 

Financiële redding in moeilijke tijden: aan welke straat staat het pand rechts?

Maar let op: we zoeken voor de verandering niet de eerste, maar de vijfde letter!

10.

 

 

Tot slot, geen lastige vraag: hoe heet de straat op de voorgrond?

(De letter blijft op de 10e positie)

© Alle foto's zijn afkomstig uit de Beeldbank van het Stadsarchief Amsterdam.